Asigurari

Pesoane juridice

- Flote - RCA, CASCO

- Asigurari constructii-montaj (CAR / EAR)

- Pierderi din exploatare - Business Interruption

- Masinilor-unelte, utilaje si instalatii (MB)

- Asigurari agricole

- Raspundere civila profesionala

Citește mai departe: Pesoane juridice

Persoane fizice

Oferim asistenta in toate tipurile de asigurari:

- RCA, CASCO

- Asigurarea medicala pentru calatorie

- Asigurari de Locuinte Obligatorie/Facultativa

- Asigurari de raspundere civila profesionala

- Asigurari de accidente

Citește mai departe: Persoane fizice

Avantaje Partener

Daca achizitionezi o polita de asigurare de pe o platforma online e putin probabil sa beneficiezi de sprijin la nevoie – e usor sa vinzi online, mai greu e sa asiguri asistenta la nevoie – noi ne implicam, livram si oferim asistenta personal clientilor nostri.

Spre deosebire de agentii de asigurari, care sunt reprezentanti ai unor asiguratori, brokerul

Citește mai departe: Avantaje Partener

Ce fac in caz de dauna?

Eveniment rutier solutionat prin Constatare Amiabila.

Daca in urma unui eveniment rutier survenit pe teritoriul Romaniei, in urma caruia au rezultat numai pagube materiale si in care au fost implicate doua vehicule fara vatamari corporale, atunci acesta poate fi solutionat prin completarea formularului de constatare amiabila. Iata cum poti proceda in acest caz:
1. Acordul amiabil
Efectueaza constatarea amiabila. Este important sa stii ca aceasta metoda poate fi aleasa numai daca ambii participanti la trafic sunt de acord.
Iti recomandam de asemenea sa nu se intervina asupra zonelor avariate, intrucat detaliile avariilor vor fi importante la constatarea daunei. In cel mai scurt timp posibil, incearca sa te deplasezi la cel mai apropiat punct de constatare al asiguratorului vinovatului .
2. Constatarea daunei la asigurator
Completeaza declaratia de accident si deschide dosarul de dauna impreuna cu inspectorul asiguratorului.
3. Reparatia
Dupa efectuarea constatarii, poti repara autoturismul la unul din atelierele de reparatii corespunzatoare, pe baza constatarii de la asigurator
4. Decontarea
Decontarea se realizeaza pe baza cererii de despagubire si a documentelor care atesta efectuarea reparatiei: factura, dovada plata (chitanta, OP), deviz la sediul asiguratorului.
Atentie! Pentru decontarea directa cu asiguratorul, poti alege o unitate service agreata de el.

Eveniment rutier solutionat de Politie prin Proces Verbal

 1. Constatarea evenimentului la politie

In cazul in care evenimentul in trafic s-a soldat cu victime, sau nu se poate solutiona prin constatare amiabila de accident, poti apela la metoda clasica de anuntare a politiei cu privire la accident . Obtinerea actelor oficiale din partea politiei presupune semnarea procesului verbal si obtinerea autorizatiei de reparatie, daca este cazul.
Iti recomandam de asemenea sa nu se intervina asupra zonelor avariate, intrucat detaliile avariilor vor fi importante la constatarea daunei. In cel mai scurt timp posibil, incearca sa te deplasezi la cel mai apropiat punct de constatare al asiguratului vinovatului.  

2. Constatarea daunei la asigurator
Completeaza declaratia de accident si deschide dosarul de dauna impreuna cu inspectorul asiguratorului.

3.Reparatia
Dupa efectuarea constatarii, poti repara autoturismul la unul din atelierele de reparatii corespunzatoare, pe baza constatarii de la asigurator.
4. Decontarea
Decontarea se realizeaza pe baza cererii de despagubire si a documentelor care atesta efectuarea reparatiei: factura, dovada plata (chitanta, OP), devis la sediul asiguratorului.

Despagubiri R.C.A.

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - R.C.A. acopera raspunderea civila delictuala a proprietarului sau utilizatorului unui vehicul, pentru prejudiciile produse unei terte parti, prin intermediul vehiculului. Daca ati fost implicat intr-un accident auto produs din vina altcuiva, sunteti indreptatit sa solicitati despagubiri pentru prejudiciul suferit si anume:

- vatamari corporale sau deces: despagubiri materiale si despagubiri morale;
- pagube materiale;
- in unele situatii se pot solicita pagube rezultate din lipsa de utilizare a autovehiculului avariat.
Vatamarea corporala sau decesul rezultate in urma unui accident rutier produs in Romania sau strainatate, a unei persoane ce se afla ca pasager in autovehiculul vinovat de producerea accidentului, pasagerul vatamat sau mostenitorii celui decedat pot solicita despagubiri pentru prejudiciul suferit. Pot fi solicitate, cu anumite conditii, despagubiri materiale si despagubiri morale. Drepturi la despagubire pot formula si pasagerii rude ale conducatorului auto vinovat de producerea accidentului rutier. Puteti formula pretentii de despagubire timp de 3 ani de la producerea accidentului, aceasta perioada fiind diferita in functie de legislatia tarii unde s-a produs accidentul rutier.

Despagubirile materiale care se pot acorda in urma accidentelor rutiere sunt reglementate si de Codul Civil, care stipuleaza ca orice fapta a omului, care cauzeaza altuia un prejudiciu, este obligat sa-l repare. Pierderea materiala suferita poate proveni dintr-o diminuare a valorilor active din patrimoniu, sau dintr-un beneficiu nerealizat care rezida din lipsirea activului patrimonial de o sporire care ar fi intervenit daca nu s-ar fi savarsit fapta ilicita. Prejudiciul material poate fi un beneficiu sau un castig nerealizat, putand fi probat cu documente justificative. Prejudiciul patrimonial al persoanelor fizice poate fi un castig nerealizat, in cazul pierderii totale sau partiale a veniturilor din munca.
Conform Codului Civil, sunteti indreptatit sa beneficiati de despagubiri, daca ati fost victima unui accident rutier, ocazie cu care ati efectuat cheltuieli spitalicesti, de transport, de inmormantare, etc.

Despagubirile morale sunt o consecinta a prejudiciului cauzat unei persoane si constau in suferinte de ordin psihic. Normele eticii si echitatii interzic acordarea de despagubiri materiale pentru daune morale, deoarece durerea sufleteasca este incompatibila cu un echivalent banesc. Se justifica acordarea unor compensatii materiale acelor persoane ale caror posibilitati de viata familiala si sociala au fost alterate ca urmare a faptelor ilicite savarsite de alte persoane. Aceste compensatii sunt destinate sa creeze conditii de viata care sa aline intr-o oarecare masura suferintele psihice ale victimei.

Despagubirile pentru accidentele rutiere produse in Romania din vina unor conducatori auto ale caror autovehicule sunt inmatriculate in strainatate sunt acoperite de catre societatile de asigurare din strainatate, la care sunt asigurate autovehiculele vinovate. In anumite conditii, se pot solicita despagubiri pentru:
- Cheltuielile cu reparatiile efectuate la autovehiculul dvs.
- Pierderi de venituri
- Lipsa de folosinta a autovehiculului dvs.
- Pentru vatamari corporale sau deces, se pot obtine despagubiri materiale si despagubiri morale
Despagubirile pentru accidente rutiere produse in afara Romaniei din vina unei alte persoane, sunt acoperite de societatile de asigurare la care autovehiculele vinovate sunt asigurate. In anumite conditii, se pot solicita despagubiri pentru:
- Cheltuielile cu reparatiile efectuate la autovehiculul dvs.
- Pierderi de venituri
- Lipsa de folosintaa autovehiculului dvs.
- Pentru vatamari corporale sau deces, se pot obtine despagubiri materiale si despagubiri morale

Produse de asigurare

RCA - Oferta cu Livrare

Are ca obiect acoperirea prejudiciilor provocate tertilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat prin accidente de autovehicule, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acestuia, conform conventiei Carte Verde.

Citește mai departe...

Casco - Cere Oferta Rapida

Acest tip de asigurare se poate incheia de catre persoanele fizice sau juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania, pentru autoturismele inmatriculate in Romania sau in strainatate. CASCO acopera urmatoarele riscuri:

Citește mai departe...

Asigurarea Medicala pentru Calatorie

Este asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate. Este destinata persoanelor fizice cu varsta intre 0-85 ani care calatoresc in strainatate, in scop turistic, in interes de afaceri, la studii, pentru specializari sau pentru a desfasura activitati lucrative.

Citește mai departe...

Asigurare de Locuinta

Asigurarea de Locuinta Obligatorie/Facultativa.
Persoanele fizice si juridice sunt obligate sa-si asigure impotriva dezastrelor naturale, toate constructiile cu destinatie de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora, inregistrate in evidentele organelor fiscale.

Citește mai departe...

Asigurare Echipamente Industriale

Asigurarea Echipamentelor Industriale este destinata numai persoanelor juridice.
Asigurarea echipamentelor electronice (EEI)
Are ca obiect asigurarea diverselor tipuri de echipamente electronice:

Citește mai departe...

Asigurare Constructii (CAR/EAR)

Asigurarea lucrarilor de constructii-montaj (CAR/EAR) este destinata persoanelor juridice, antreprenori constructii-montaj, agenti economici cu activitate de constructii. Are ca obiect asigurarea lucrarilor de constructii:

Citește mai departe...

Asigurare de Incendiu si alte Riscuri

Este destinata in principal persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniile industrial, comercial sau administrativ.
Are ca obiect asigurarea patrimoniului: cladiri/si alte constructii si/sau bunuri continute in cladiri,

Citește mai departe...

Asigurare de Avarii (MB)

Asigurarea de avarii accidentale ale masinilor-unelte, utilajelor si instalatiilor (MB) este destinata persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in sectorul industrial. Are ca obiect asigurarea masinilor-unelte, utilajelor si instalatiilor, fiind o asigurare de tip “All Risks”.

Citește mai departe...

Asigurare Business Interruption

Asigurarea pierderilor din exploatare rezultate din intreruperea activitatii protejeaza afacerea impotriva pierderilor de venituri cauzate de intreruperea temporara a activitatii datorata unui incendiu sau altui risc asigurat pe o polita de asigurare a proprietatii,

Citește mai departe...

Asigurari Agricole

Asigurarea culturilor agricole - se pot asigura toate culturile agricole: cereale, plante tehnice, plante medicinale si aromatice, leguminoase alimentare, plante de nutret, cartof si legume, culturi semincere, rodul viilor, pomilor si hameiului,

Citește mai departe...